Dana Bočková

Pane Dienstbiere a Schwarzenbergu, odstupte, prosím!

17. 11. 2015 12:12:41
V posledních dnech jsem se dozvěděla od obou pánů v jejich mediálních výstupech, že lidská práva migrantů jsou nadřazena bezpečí našich obyvatel, které by měli oba pánové jako naši politici hájit především.

Pane Dienstbiere a Schwarzenbergu,

s nevěřícným úžasem jsem poslouchala a četla Vaše výstupy zde a zde o tom, že se nelze vzdát lidských práv migrantů kvůli bezpečí vlastních obyvatel a chtěla jsem se zeptat:

Koho a kolik zdejších lidí hodláte obětovat? Už to máte rozmyšleno nebo čekáte, že to se ukáže a tuto svou obrannou frázi máte v pohotovosti, ať to stojí jakýkoliv počet životů? Hlavně, že to nebudou ty Vaše a Vašich blízkých, že?

Už máte rozmyšlené lokality, kde hodláte zničit a otrávit život obyvatelům, kteří by měli převychovávat problematické imigranty a nemají dost peněz na to, aby si zakoupili jinou nemovitost a utekli, protože tu jejich od nich nikdo nekoupí?

Hodlá pan Schwarzenberg vysvětlit, jakým způsobem chce docílit, aby nevznikala ghetta, když si s tím neporadili ani v západní Evropě? Tím rozstěhováváním po vesnicích, které zmiňoval? Kdy např. do vesnice o 110 obyvatelích se jich tam nasadí tisíc, jak to předvedli v Německu v Sumte a vytvořili tak de facto ghetto nové? Nebo si pan Schwarzenberg nevšiml zpráv v německém tisku, že už z azylových táborů mizí stovky (hovořilo se o 700 lidech ze 4000 jen v Sasku) lidí, kteří mizí nepochybně do ghett a měst, kde mají příbuzné, aniž by se zaregistrovali? Nevšiml si zpráv bezpečnostních složek, že právě největším nebezpečím jsou neregistrovaní nebo vyhoštění migranti, kteří se potulují bez kontroly schengenským prostorem?

Opravdu se, pánové, domníváte, že politik, jehož hlavním posláním má být ochrana bezpečí a zájmů svého lidu, je tu hlavně od toho, aby lidem vnucoval své pochybné, rádoby morální hodnoty a nutil je se obětovat těmto cílům? Být politikem, to neznamená být kazatelem sekty s nutností lidi obracet na svou víru a vnucovat jim své hledisko jako jediné správné a manipulovat osudy lidí, jako by to byli cínoví vojáčci. Pokud je pro vás myšlenka, že se nelze vzdát ochrany práv migrantů ve prospěch bezpečnosti a práv vlastního lidu přijatelná, pane Schwarzenbegu a Dienstbiere, prosím, okamžitě odstupte z politiky a nejlépe i za hranice tohoto státu!

Kolik mrtvých ještě bude potřeba, aby politici jako Vy místo toho, aby někomu neukřivdili a sebe a svou kariéru a zájmy neohrozili, se začali starat o své občany a jejich bezpečí a kdo se stará o křivdu, která byla spáchána na nevinných obětech teroristických útoků v Evropě?

Autor: Dana Bočková | karma: 46.29 | přečteno: 4954 ×
Poslední články autora