Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WS

wandering star

21. 8. 2009 0:03
Když jsme přišli o naši fenku,

a když jsme se vybrečeli a dostali se přes to období "už nikdy žádné zvířátko", kontaktovala jsem místní SPCA (Společnost pro prevenci krutosti ke zvířatům), která v Kanadě vede psí útulky. Napřed se musí vyplnit dost podrobný dotazník o tom, jaké podmínky pro chov zvířete máte, jaká jste měli zvířata předtím a co se s nimi stalo, a pokud vás místní SPCA nezná, ještě následuje návštěva doma a pohovor. Teprve potom  se můžete jít podívat na pejsky k adopci. Každý pes, který přijde do útulku, se automaticky sterilizuje. Můžete si vybrat i z jiných útulků s doporučením z vaší místní pobočky. Pejskové, kterým hned nenajdou nový domov, se mohou stěhovat do jiného útulku, kde mají větší šanci. Místní letecké společnosti je pro SPCA přepravují zdarma.

0 0
možnosti
WS

wandering star

21. 8. 2009 0:03
Re: Když jsme přišli o naši fenku,

Adopce přijde průměrně na 300 dolarů, z toho se částečně hradí sterilizace a náklady na útulek. Po adopci následuje několik kontrol doma, jak se pejskovi daří a jak se s ním sžíváte, a kdykoliv je vám k dispozici poradna, pokud se vyskytnou problémy. Když zjistíte, že to se psem nejde, kdykoliv ho vezmou zpátky do útulku.

0 0
možnosti
RB

rudolfo brauning

20. 8. 2009 12:34
Cesko je civilizovanou zemi

se snad nejvyssim poctem "intact" (prominte) pesjsku a kocicek. Nikdy nevim zda je toto jen dusledkem nezajmu,  pohodlnosti, setreni a nebo totalne falesnyho mysleni ze "neutered" (prominte) zviratko o neco prichazi.

"fixing" (prominte) vsech pejsku co nejsou chovni by melo byt dano zakonem.

Uz jen ze zdravotnich duvodu. Dekuju za clanek.

0 0
možnosti
V

viveka77

20. 8. 2009 12:41
Re: Cesko je civilizovanou zemi

Je pro vás čeština velký problém? Nechápu, co znamená v tomto kontextu "intact" a "fixing"

0 0
možnosti
V

viveka77

20. 8. 2009 12:30
Útlocitní

"lidé, kteří zdědili domek i se psem po zemřelé příbuzné zjišťují, za jakých podmínek by psa mohli dát do útulku. Domek se hodí, pes už nikoliv. Chtějí zvíře předat před útulkem, neboť jsou prý tak útlocitní, že by pohled na trápící se pejsky vevnitř špatně snášeli." No děs, seřezat je málo ;-O

Moc děkuji, paní Dano, děláte dobrou věc. VR^

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

20. 8. 2009 12:40
Re: Útlocitní

Ano, obdivuji pracovníky útulku, jak takové lidi zvládají a již se nedivím, když se tam často  lidi střídají jako ponožky, je to vysoce stresová, většinou špatně placená, namáhavá a nebezpečná práce.

0 0
možnosti
G

guru333

20. 8. 2009 11:23
kastrace kočky...

:-/ kastrace kočky opravdu není až tak nákladná, cena se pohybuje od 500,- a některá města dokonce dávájí příspěvek. Vše je o lenosti lidí, bohužel.

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

20. 8. 2009 11:41
Re: kastrace kočky...

Ano, lenost, lakota a bezohlednost, halená do slov, že kastrace jsou proti přírodě, jako by bylo něco přírodního zabíjet tisíce nechtěných koťat.

0 0
možnosti
PJ

Hip

20. 8. 2009 10:45
děláte dobrou věc

R^ Já mám v malém bytě psa a králíka a do psího útulku občas věnuji alespoň pytel granulí. Chtělo by to zavést nějaký zákon, který by ukládal majitelům zvířat určitou míru zodpovědosti a povinností.

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

20. 8. 2009 10:50
Re: děláte dobrou věc

Ano, máte pravdu, napsala jsem návrh zákona a o jeho přijetí bojuji, bohužel nám práci zkřížil pád vlády.

0 0
možnosti
M

milenkamikes

20. 8. 2009 10:27
tak nevím zda bylo toto dobré rozhodnutí

"Psa odváží zpět své matce". Myslíte, že se pes dožije zítřka? oni si s ním už nějak poradí,raději bych ho viděla v útulku než u člověka snědé pletiVVV.

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

20. 8. 2009 10:51
Re: tak nevím zda bylo toto dobré rozhodnutí

No to já taky, ale já o tom nerozhoduji a chápu, že náklady na zvířata jsou vysoké a útulek není nafunkovací, takže je to někdy těžké rozhodování.

0 0
možnosti
E

editi

20. 8. 2009 10:14
Co lepšího

může člověka potkat, než vlastnit svého přítele do jeho smrti. Mám v bytě dva maltézačky ve věku 16 a 6. Tátu a jeho syna. Táta je prakticky slepý, hluchý, neudrží moč a proto dostává plenky, a občas se z leknutí ožene po mé ruce. Mnoho lidí se ptá, proč ho nedám utratit. Nedám, je to živá bytost, která se mnou prožila 16 let hezkého života a zaslouží si abych mu posloužila ve stáří stejně, jako on posloužil svou přítulností a radostí v mladším věku mě. Z důvodu toho, že lidé odkládají své psy do útulků či do lesů si zaslouží, aby jim z jejich příjmů byli pravidelně měsíčně sráženy finanční prostředky nejméně ve výši nákladů na odloženého psa v útulku po dobu jeho celeho života. To by mělo být uzákoněné formou zákona či vyhlášky, poté by si mnoho lidí rozmyslelo si pořídit psa jen tak z plezíru či jako hračku pro dítě, která se po tom klidně odloží bez následků pro majitele.;-D

0 0
možnosti
S

Santa

20. 8. 2009 10:17
Re: Co lepšího

Snad poprvé máme podobný náhled na nějaký problém. Až na to, že podle mě tohle žádná vyhláška nevyřeší, kdo je dobytek, zůstane dobytkem. Mimochodem, u takhle vážého příspěvku je ten smile na konci opravdu rušivý...

0 0
možnosti
M

Mastodont

20. 8. 2009 9:42
...

Tak jo, budu vypadat jako děsný hovado a necita, ale ze smutného článku vyplývá, že psů je prostě moc. Jestliže se očekává jejich žití v domácnostech lidí, tak zřejmě nabídka převyšuje poptávku. Jinak by si zájemci rozebrali.

0 0
možnosti