Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jenže ještě jedno je nutné zdůraznit. Čip musí v současné době registrovat majitel. Bez registrace v databázi, je čip k ničemu. Kolikrát přišel do útulku pes s čipem a byl k ničemu, protože nebyl registrovaný.

0 0
možnosti

I o tom jsem ve článku psala. Dokonce 2x

1 0
možnosti
Foto

Nejsem vůbec proti čipování - můj dvanáctiletý pes je čipován od mala protože žijeme v Praze. Jen mi uniká význam zákona jehož hlavní mediální zkratkou bylo omezení množíren. Jenže: čipovat se mají štěňata v šesti měsících kdy už jsou dávno od chovatele nebo "množiče" u majitelů; jsou si autoři zákona jistí, že "množiči" u svých fen splňují současné povinné očkování proti vzteklině a že vůbec chodí k veterináři; čip nemusí být registrován a jak je v článku napsáno takový je úplně na nic; zákon neobsahuje sankci za nečipování. Takto mi to připadá že poslanci jen dalším zákonem "zaplevelují" náš právní řád.

2 0
možnosti

Já jsem o tom víc psala ve článku. Máte pravdu, množírny to takto nepostihne. Proč to takto udělali oproti původnímu návrhu, vědí jen o ni, přesto věřím, že je to krok správným směrem a podaří se to v budoucnu doladit.

0 0
možnosti
Foto

Pokud považujete čipování za užitečné, nechte svého psa opisovat.

Stejně však nechte ostatním možnost volby psa neočipovat.

0 2
možnosti

Pokud za jejich psy musím platit a tyto ztracené psy řešit v útulku, dobrovolnost jde stranou, za psa musí zodpovídat majitel.

0 0
možnosti

Jen k bodu 1)

Lidé se čipují dobrovolně již několik desetiletí.

Spousta lidí platí v obchodech platební kartou, čímž podává hlášení o své poloze, v mnoha firmách se používá vstupní legitimace s čipem. A příkladů je jistě ještě mnoho. Téměř každý nosí v kapse mobil, který umožňuje jeho lokalizaci dosti přesně a nepřetržitě.

0 0
možnosti
Foto

R^:-) Čipování psů je nepochybně správné a s principem ztráty lidské svobody a soukromí souvisí pramálo. Je také zásadní a zcela nepochopitelnou chybou, že se nevztahuje na malá štěňata. Psy, stejně jakékoli jiná zvířata by měli vlastnit jen přiměřeně svéprávní a zodpovědní lidé.

5 1
možnosti

Pokud jde o ten požadavek svéprávnosti vlastníků zvířat, nevím, jestli tomu pomůžete čipováním.

2 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS