Dana Bočková

Výživný německý týden aneb Alles gute

27. 07. 2016 18:41:02
Události posledních dnů, které se k nám přihrnuly z Německa, asi nejsou překvapivé tím, že se staly. Jsou však zarážející nejen tím, že se jich stalo tolik naráz, ale především tím, jak se k nim staví politici a mediální maskoti.

Souhrn toho, co se stalo v posledních 10 dnech pouze v Německu:

18.7. 18letý migrant z Pákistánu, vydávající se za Afgánce, napadl ve vlaku sekyrou skupinu lidí, 4 vážně zranil, 1 zranil lehce

22.7. Němec íránského původu v nákupním centru v Mnichově zavraždil 9 lidí

23.7. britský muslim ve Frankfurtu fyzicky napadl letištní personál, který požadoval odhalení tváře jeho ženy kvůli identifikaci + video incidentu

25.7. v Reutlingenu syrský žadatel o azyl mačetou zabil těhotnou ženu a 5 dalších lidí zranil

25.7. napadl muslimský otec lékaře s nožem, kterému vyhrožoval podříznutím a chtěl, aby před jeho synem poklekl a políbil mu ruku

25.7. syrský žadatel o azyl odpálil výbušninu v batohu v Ansbachu a zranil 12 lidí

25.7. agresor ve vlaku na severu Německa se pokusil pobodat ženy

26.7. útočník v Berlíně postřelil lékaře a spáchal sebevraždu

27.7. uprchlík z Eritreje znásilnil na hřbitově důchodkyni z Ibbelbürenu

27.7. u migračního centra v Zirdorfu vybuchl kufr se spreji

27.7. gang muslimů obtěžoval a vyhrožoval plavcům v německém veřejném bazénu

27.7. byl v Německu zadržen 15letý chlapec, který zvažoval útok

27.7. dolnosaská policie provedla razii proti islámským radikálům

28.7. německá policie pronásleduje 3 arabsky mluvící muže, kteří napadli a kamenovali 20letou ženu a její 10letou sestru

To, že politickou eurověrchušku není slyšet a i německý tisk upozorňuje na to, že když je problém, Merkelová se ztratí, asi nikoho až tak nepřekvapí. Řešení, které politici vymysleli, je podobné, jako vymyslela Ikea po vraždě jejich pokladní. Tuto ženu podřízl neúspěšný eritrejský žadatel o azyl. Ikea odpověděla zakázem prodeje nožů. Němečtí politici nyní mudrují o zákazu batohů na festivaly.

Ještě smutnější je situace ve sdělovacích prostředcích, kdy nás opět přesvědčují někteří samozvaní "experti" a politici, že je vlastně teroristických útoků málo, když vezmeme ten počet lidí, kteří přišli, nelze tomu zabránit a vlastně tady bylo nenormálně dlouho klidno, takže vzhledem k celosvětovému měřítku se vůbec nic neděje. Tolik útoků v krátké době (a do toho ani nepočítám vraždícího fanatika v kamionu v Nice, podříznutého francouzského faráře islamisty při mši v kostele, pobodanou matku se třemi dcerami Maročanem ve Francii a Srba zavražděného dvěma syrskými migranty v Salzburgu, ani útočníka, co podpálil švýcarský vlak a pobodal několik lidí v něm), je něco, co by nemělo být ani zveřejňováno, je to podle nich jen mediální hysterie, musíme si zvyknout a ukázat muslimům, jak jsme hodní a klidní, aby se na nás nerozzlobili.

Rozumný člověk sází na prevenci a tak, jako byste si vědomě nevzali bonbon z vagonu ostatních, kde je jen jeden otrávený, nemáchali byste rukou nad vědomým rizikem, které si sem vpouštíme a kterému se můžeme vyhnout. Naše vláda na tyto události zaregovala ohlášením importu syrských migrantů z Řecka. Ano, jen velmi malé procento z migrantů jsou teroristy, ale na můj vkus to docela stačí. Proč bych měla dávat všanc svou bezpečnost a bezpečí mých milovaných jen kvůli vítačským manipulátorům a zbabělým politikům, kterým je přednější jejich kariéra v Bruselu před bezpečím vlastního národa? Vždyť kolik teroristů se podílelo na útocích na WTC? A kolik zabili lidí a co to udělalo s bezpečím ve světě?

Jak dlouho budeme tancovat po palubě Titanicu a utěšovat se, že u nás se nic neděje a migranti sem nemíří, protože ještě stále mohou do Německa a jiných lokalit, které jsou pro ně ekonomicky i sociálně přitažlivější? Kolik útoků bude muset proběhnout v Německu, aby sbalilo vlajku s nápisem Uprchlíci, vítejte! a pak budou muset migrující vzít zavděk chudšími končinami, případně se tu budou u hranic šikovat jako v Callais? Máme tu snad zázračné experty na migraci, kteří umí krom vysávaní dotací a fondů na své výplaty zajistit to, že v naší zemi se nestane za pár let nebo desetiletí to, co vidíme v západní Evropě?

Žijeme v rozkolísaném světě, spoustě věcem se vyhnout nemůžeme, ale to neznamená, že bychom měli rezignovat na bezpečnost a přestali se vyhýbat i rizikům, kterým se vyhnout můžeme. Díky historické zkušenosti ze západní Evropy vidíme, jak model multikulturalismu selhal a že teroristické útoky jsou především tam, kde mají islamisté svá ghetta, základny, soukmenovce a zbraně. Vidíme, že ani ve 2. a 3. generaci se začlenění v komunitě, která se vědomě drží stranou, nedaří a nejsou to žádní sociálně odstrkovaní chudáčci, co by je frustrovala chudoba, ale do Sýrie odcházejí i zfanatizovaní vysokoškoláci, kterým dala vzdělání země, kde vyrostli. Co je společným jmenovatelem těch lidí? Frustrace? Duševní nemoc? Národnost? Chudoba? Nikoliv. Jediným společným rysem je jejich víra.

Schwarzenbergova knížecí rada, že základ je nepřipuštění ghett, jaksi v praxi též nefunguje, protože ghetta nechce a nezakládá vědomě nikdo. Znudění migranti však z vesnic prchají do měst za zábavou a příbuznými, kde se lze dobře skrýt, lépe jim prochází kriminalita a když se někde usídlí v novém místě několik rodin, často tam ghetto vznikne i tím, že ostatní lidé se odstěhují, protože hlučný styl a nepořádek nesnesou.

Prosím, nenechte se oblbnout samozvanými experty, kteří si hřejí v médiích svou kariérní polívčičku a po každém útoku melou to samé, krmí nás bagatelizací toho, co se stalo, lžemi o tom, že migrace s terorismem nesouvisí (jako by nebylo jedno, jestli zaútočí hned nebo zaútočí jejich synové či vnucí o pár let později), kdy ve finále největší problém vidí v radikalizaci Evropanů. Příklady: Ditrych, Foltýn, Pánek, Šonka, Dienstbier a další mediální maskoti.

Vzpomínám na slova B. Kurase, který tento styl popsal jako salámovou metodu, která ve skutečnosti zavádí represe a oklešťování práv poškozených. Nepamatuji žádný pogrom na muslimy, kterého se stále obávají v médiích, zato již pamatuji desítky útoků v Evropě, které byly před tím naprosto výjimečnou událostí. Nechci si na to zvykat a nechci, aby se ohniska konfliktů přenášela sem, když to není nutné. Nejsem zvědavá ani na vraždy ze cti, ženské obřízky, změny ve školství vynucené muslimy a spoustu dalších věcí. A pokud je šance se jim vyhnout - a ta stále ještě je, udělejme vše proto, abychom nedopadli jako západní Evropa. Když si s tím neporadila ona, těžko bychom to zvládli my.

Nezavírejte oči před fakty a podívejte se na tančící tzv. umírněné muslimy v ulicích, oslavující teroristické útoky na nevinné civilisty - viděli jsme je po WTC v Palestině, ale i v Belgii po letošním útoku.

Autor: Dana Bočková | karma: 41.39 | přečteno: 2195 ×
Poslední články autora