Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EJ

Eva Javořická

27. 8. 2009 16:00
Psi

Několikrát mi bylo vysvětleno, že pes v lese plaší zvěř. Ale kdyby mi pes utekl do lesa a myslivec ho za to zastřelil, tak ho zabiju taky!! A nebo ho umlátím pažbou. Nedávno zastřelili psa, kterého pán vypustil na pole. Byl od něj tak 200 metrů - chtěl ho nechat vyběhat.. Pro mě osobně jsou to zakomplexovaní idioti, nic jiného. IQ tikve, ale mají uniformu - a kdo má uniformu, má funkci. ;-€ Jak budou řešit motorkáře? S jejich přístupem je budou taky v lese střílet? Jaký je to pocit páni myslivci, zastřelit někomu psa? Věřím, že si to užíváte. Pfuj (plivanec)

0 0
možnosti
KB

Kolokol

27. 8. 2009 16:48
Re: Psi

To chce jinak. Nedávno jsem to probíral na chalupě v hospodě s jedním myslivcem (jinak jsme kamarádi). Taky mi vysvětloval podle jaké vyhlášky a zákona mi může zastřelit psa. Tak mu řikám "no to můžeš udělat ". Ale pamatuj si, když dodržovat zákony tak dodržovat. Určitě máš u žumpy přepad, támhle máš v lese dva rozebraný traktory, dáš si pivo a pak jedeš, něco jsi postavil bez povolení atd. Žádné anonymy, hezky svým jménem začnu tyhle oznámení psát, jedno po druhým. A pamatuj, že jich tak 20-25 dám dohromady. A garantuju ti, že do roka si "hodíš mašli".

0 0
možnosti
V

viveka77

27. 8. 2009 10:03
Cituji

Příspěvky v.moravana jsou velmi poučné a hovoří samy za sebe. Krásně nám předvedl myšlení, nebo spíš nemyšlení klasického myslivce.

Dovolím si zde vypíchnout jednu z jeho perel:

"Popravdě asi není moc myslivců co jim jde především o tu zvěřinu, většina lidí to prostě dělá z lovecké vášně - což je lidská přirozenost a z toho že je v kolektivu s přáteli."

0 0
možnosti
V

v.moravan

27. 8. 2009 10:30
Re: Cituji

Jistě je to odměna za práci. Práce myslivců je službou společnosti. Vždy když vidím zvěř rozbuší se mi srdce a zvedne adrenalin. Osobně už jsem dlouho nebral flintu a když jsem naposledy střílel byl to sanitární odstřel a trvalo mi hodinu než jsem kus obeznal. I přesto to byl dobrý lovecký zážitek.

0 0
možnosti
AB

[eT]

27. 8. 2009 9:46
Karma

osobní zkušenost s myslivci, naprostá pravda. Dům u lesa, myslivec na zahrade. V obci 54 cisel popisnych, 1/2 rocni stene 1m za zahradou - podhrabalo se - zastreleno. Mnoho dalsích neúsměvných příhod. 99% myslivců jsou prasata.

0 0
možnosti
V

viveka77

27. 8. 2009 9:53
Re: Karma

A to 1% je blbejch, že mezi ty ludry leze.

Se omlouvám slušným čtenářúm, ale muselo to ven.

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

27. 8. 2009 8:38
Dostat se do palby při honu

Zaznělo tady 27.08.2009 06:10 od Rafaelou, že není možné se dostat do prostoru střelby, bohužel to možné jea takovou zkušenost má řada lidí, protože některé spolky nedávají info ani na nástěnky ani do lesa a to ani po urgencích a prosbách obyvatel  a to setkání je velmi nepříjemné, více lidí ho popisovalo v diskuzích.

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

26. 8. 2009 18:03
co takhle více přemýšlet....

Hned s kraje se zmíním o tom,že nejsem myslivec ani nic podobného.Odsoudit ale Hubertův cech jen k vůli jediné reportáži v televizi mi připadá nefér.Ano i mezi myslivci stejně jako jinými profesemi či lidmi všeobecně se najdou hlupáci,slušně řečeno.Daleko více je ale těch co se o les a zvěř v něm starají.V osbním volnu chodí krmit,shání kde co zvěři na přilepšenou a spousta s nich na zvěř za celý život nevystřelí.Zákon o zbraních stejně jako lovecký zákon má svá pravidla jak zajistit bezpečnost.Nikde se v něm nepíše o reflexní vestě pro lidi co vyrazí do lesa.Na druhou stranu jen blbec v době honu míří tam kde se střílí.I tehdy je ale na myslivcích a konkrétně na vedoucím honu aby se postaral o to aby v zóně střelby nebyl nikdo .To znamená ani člověk ale ani třeba vesnice .Mysleme proto než se pustíme do diskuse a odsuzování jedné skupiny lidí zvláště když o nich moc nebvíme a soudíme podle jedince .Co by asi jiní řekli zrovna o nás?

0 0
možnosti
V

viveka77

26. 8. 2009 18:19
Re: co takhle více přemýšlet....

Tohle není problém jednoho článku nebo jedné reportáže. Čtěte diskuzi. Negativní zkušenosti se zelenými mužíky má spousta lidí, pociťují zlost a bezmoc, toto je jedna ze záminek a možností se projevit. Můžete to číst v diskuzi. Je to už pořádně natlakovaný hrnec.

Dojemné historky o krmících myslivcích jsou osvědčené klišé. Jenže každý sedlák krmí své králíky a slepice a nechlubí se tím. Proč krmíte? Aby se zvěř přemnožovala a bylo ji na podzim hodně ke střílení. Po lesích jsou porozvážené tuny řepy ať je zima nebo není, aby se vám zvěř shromážďovala před posedy.

Díky překrmování mají například divočáci mláďata po celý rok. Bachyňky rodí dřív, než dorostou, protože přebytek potravy stimuluje k přemnožování. Pak nastoupí ochotní myslivci s "regulačními opatřeními".

Mně je z vás na blití už drahně let.

0 0
možnosti
V

vsamotar

26. 8. 2009 11:54
Pif paf

Jen kratičká příhoda. Sledoval jsem jak se ke kraji lesa blíží "rojnice" mužíků s flintama v zeleném. Najednou se proti nim vyřítil letící bažanta. Ozvala se salva, patrně čestná, jelikož bažant letěl dál a ještě víc vyplašeně. Ozvala se další salva, druhá čestná, jelikož bažant jen změnil směr letu. Pak to pálili střelci náhodně jak stíhali nabíjet. Bažant nakonec padl vysílen k zemi. Původně jsem myslel, že ho utlučou pažbama, protože co vím, tak na na zemi sedícího bažanta se střílet nesmí. V čechcách a vzájmu potrestání uražené ješitnosti se ale smí asi vše. Rv

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

26. 8. 2009 12:52
Re: Pif paf

chachacha, já jsem čekala, že za bažantem zhrzeně řvali: "Jen si leť dál s prostřeleným srdcem!" :-)

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

26. 8. 2009 6:21
A ještě jedna zkušenost kamarádky

Nedávno přišel nějaký picalovec na tchánovu oslavu. Je to nějaký bratranec švagra jeho dědečka, nebo tak něco. Je hluchý jak poleno, nosí naslouchátko a ještě se na něho musí ječet. Ale to by třá až tak nevadilo, gdyby aspoň viděl  Jenže ten chlap je aj slepej jak patrona. Dokonce to sám přiznává. V jednom kuse nás krmil historkama co všechno zastřelil a jak je dobrej. Pochopila jsem z toho, že střílí furt, po všem co se hne a když nemůže střílet tady (zas..ná doba hájení) tak jede do zahraničí. Vrchol všeho byl, když nám líčil jak zastřelil sud s naftou stojící někde v poli, páč si ho spletl s divočákem  Kousek od sudu prý byl jézeďák, který pak s hrozným řevem letěl za předsedou (blbec, že jo) a jemu (picalovcovi) pak kvůli tomu blbcovi dali flastr (nikoliv za to, že střílí, ale za tu naftu, páč jí byl celej sud. Kdyby rozstřílel něco, co naše socialistické družstva tak moc nepotřebovali tak se nejspíš nestalo nic) 

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

26. 8. 2009 6:22
Re: A ještě jedna zkušenost kamarádky

Když uvážím jak je to dávno a že zrak se věkem příliš nezlepšuje tak se modlím, aby ten zmetek nezabloudil do našich končin. Essi sem zabloudí a zastřelí mě tak budu pevně doufat, že si mě spletl s něčím krásným a elegantním - třá s gazelou a nebude tvrdit, že měl pocit, že támhle po cestě jde hroch nížinný

-----------

to mne celkem pobavilo. :-)

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

26. 8. 2009 6:19
Re: Další "ochránce přírody"

Připomnělo mi to příhodu, kt. popisovala jedna pejskařka, kopíruji její text: "Ve Stechovicich nas serval jeden zelenej, kdyz jsme sli po znacene turist. stezce, mimo loveckou sezonu, tri psi na cannicros voditcich a 2 lidi, slusne jsme pozdravili a on na nas - Co tady smajdate s tema coklama v honitbe, koukejte vypadnout nebo Vas popozenu....a jal se sundavat bambitku z ramene. Expritel vytahnul placku ......Obcane, legitimujte se!!! A to uz nebyl takovy hrdina."

0 0
možnosti
DT

de tomaso

25. 8. 2009 14:57
Podotek2

...K některým "perlám" co jsem od místních zelených ostřelovačů slyšel: "Toho kocoura dejte vykastrovat, ať se tu netoulá a já ho netrefim, je zrzavej jak liška"(cca 70 let, min. trojky dioptrie), "Dejte si toho psa na vodítko, nebo ho můžu střelit" (neznámý zelenáč - pes šel vedle mě po polní cestěmin. 500m od lesa!!!), "Teď sem nesmíte, bude tu hon"(opět skupinka neznámých, nechávali kolovat placatici - podle odéru tuzemský), a mohl bych pokračovat. Od jisté doby chodím do lesa ozbrojen(Arminius 38.sp. nebo CZ 75C.), neb jak se z lesa volá, tak se do lesa ozívá...;-€

PS: věřím že jsou mezi nimi i slušní. Ale dle mé zkušenosti asi tak v poměru 1:9.

0 0
možnosti
A

AlBunda

25. 8. 2009 23:35
Re: Podotek2

mám úplně stejné zkušenosti.a to ještě mě a děti vykázali!!! z lesa,prý se tu bude střílet a mohlo by to být nebezpečné!!!Na můj dotaz,kam mám jít,jsem se dozvěděl,že domů,protože do lesa se nechodí večer-bylo totiž 18 h léto!

0 0
možnosti
DT

de tomaso

25. 8. 2009 14:55
Podotek

Bydlím na vesnici, pracuji ve velkoměstě(z pohledu měřítka naší země). Přímo v obci bydlících myslivců(nebo šílených zelených střelců, jak je libo) znám osobně 6 - všichni Rv! V okolních vesnicích 3, z nich jedinýR^. Mám kocoura a psa. Psa chodím venčit k lesu vzdálenému cca 1km po polní cestě( přímo v lese jej jen výjmečně dávám na vodítko), jedná se o 7-letého labradora, který pokud z houští 5m od něj vyrazí srna, laxně se po ní ohlédne a dál jde svou cestou...

0 0
možnosti
V

v.moravan

26. 8. 2009 23:30
Re: Podotek

Lovecké plemeno, i kdyby štval zvěř a byl mimo váš vliv, tak je k tomu šlechtěn a žádný normální myslivec by po něm nevypálil. Nelovecká plemena by v tu chvíli šla.

0 0
možnosti