Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

R.K.

24. 8. 2009 20:11
pohled z druhé strany

že by měli návštěvníci lese nosit vesty kvůli naháňkám či honům?!! To je ale pěkná blbost. 8-o Reportáž jsem neviděl, ale buď si někdo z bafuňářů popustil fantazii hodně na uzdu. Spíše bych tipoval, že to redaktor pěkně přibarvil za účelem dosažení senzanční pointy... 

Vesty jsou povinné pro myslivce v některých zemích EU, v ČR to zákon nenařizuje, nicméně často se jich užívá kvůli bezpečnosti. Mimochodem třeba  v BRD či Rakousku se běžně využívá páska s nápisem "Achtung Jagd" - na zabezpečení naháněk/honů před vstupem turistů - a věřte nevěřte nikomu toto několika hodinové omezení párkrát do roka nepřijde skandální... 

Každopádně gratuluji k vylepšení Vašeho karmového průměru na vlnách měšťácké antimyslivecké nenávisti.

s pozdravem

slušný myslivec

0 0
možnosti
R

R.K.

24. 8. 2009 20:13
Re: pohled z druhé strany

Pokud máte problémy s myslivci na Vašich pozemcích - můžete to řešit přes tzv. Honební Společenstvo, které dotyčnému MS pronajímá honitbu (měla byste být členem, pokud ne - úřady váš pozemek přidělil k "nejbližší" honitbě, aby z důvodů dosažení celistvosti území)

Pokud máte problém s pohybem pejska, mrkněte se na zákon 449/2001 Sb + zkuste se na věc mrknout z pohledu volně žijících zvířat (nic ve zlém)

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

24. 8. 2009 15:11
Super!

Pěkný článek a s tou cirkulárkou jste to vyřešila znamenitě! R^

Já myslivce taky nemusím. Na těch pár skutečných lesáků, kteří se starají o zvěř a les je nabalena kupa hnoje, co si myslí, že s flintou a v zeleném mohou skoro vše. Kamarád mi vyprávěl story, kterak si tahle vypatlaná hovada jednou za rok užijí a dokážou svou mužnost tím, že vystřílí zblblé bažanty, které celý rok "pěstují" na odstřel v bažantnici kousek od jeho chaty. Bažanty vyženou, vyděsí, ti zmatení poletují,, poskakují a parta "frajerů" si "zastřílí". Chápete někdo smysl? A pak se divili, že je nepustí na svůj pozemek, kam se prý někteří zaběhli. Já bych je hnal, svoloč jednu......

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

24. 8. 2009 16:31
Re: Super!

Děkuji, dohnalo mne k tomu zoufalství - aby mne někdo šikanoval na mé vlastní zahradě pokládám za neúnosné.

0 0
možnosti
OV

Templ

24. 8. 2009 13:14
Na závěr

se pokusím o určité zobecnění. Pohyb v lese má své určité zákonitosti (většinou nepsané), které by měly tolerovat všechny skupiny.....ve vlastním zájmu. Přes tuto skutečnost dochází k různým úrazům (Ostatně silniční provoz je svázaný mnoha paragrafy a přesto.....). Nezbývá, než myslet ve vlastním zájmu i za jiné návštěvníky. Děkuji za diskusi.

0 0
možnosti
TVE

tučňák v exilu

24. 8. 2009 12:49
Pokud bych na základě doporučení

o reflexních vestách něco zavedl, tak důkladný střelecký výcvik myslivců (povinný), vedený na vojenských střelnicích podobným stylem, jako probíhá výcvik vojáků. Ti myslivci by to přeci jen měli jednodušší, vojáci cvičící na mise třeba musí rozlišit, na který terč střílet podle toho, jestli ten vousatý pán na obrázku drží kalacha nebo foťák, myslivcovi by snad stačilo rozlišit, jestli má věc na terči čtyři nohy a parohy nebo dvě nohy a batoh.:-)

0 0
možnosti
V

viveka77

24. 8. 2009 12:51
Re: Pokud bych na základě doporučení

;-D A taky za vyšetření zraku bych se přimlouvala.

0 0
možnosti
V

viveka77

24. 8. 2009 12:46
Myslivost

Podle mého názoru je celé dnešní pojetí myslivost přežitek a je potřeba zásadní změny. Opravdové přírody máme už docela málo a degradovat ji na střelnici pro zbohatlíky nebo mražák pro postsoudruhy je velká škoda. O přírodu by mělo být pečováno podle zásad ekologie a ne podle zásad chovu co největšího množství zastřelitelné "zvěře". Nutnou regulaci, bude-li potřebná, by měli provádět profesionálové, a jedinci s nevyřešenou agresí se mohou vyřádit například v kroužcích zájmového boxu mezi sebou.

0 0
možnosti
OV

Templ

24. 8. 2009 12:50
Re: Myslivost

Kolikrát je lepší se přírodě do toho neplést....;-)

0 0
možnosti
V

viveka77

24. 8. 2009 12:33
Hodně dobrý článek

A na dobré tema. Karma je samozřejmostí a autorce veliký dík, že opět hájí dobrou věc. :-)R^

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

24. 8. 2009 12:36
Re: Hodně dobrý článek

Taky díky :)

0 0
možnosti
H

hanahorack

24. 8. 2009 12:28
dost dobrý článek

 karmičkaVR^

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

24. 8. 2009 12:29
Re: dost dobrý článek

Děkuju :)

0 0
možnosti
OV

Templ

24. 8. 2009 11:20
A jinak....

V lese by se měli umět chovat nejen myslivci, ale i "návštěvníci". Pokud se pohybují rychle (běžci, cyklisté aj.) měli by počítat i s rizikem, že na ně hodí někdo strom.

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

24. 8. 2009 12:18
Re: A jinak....

No tak to každopádně. :-)

0 0
možnosti
OV

Templ

24. 8. 2009 11:16
Podle příspěvků soudím,

že pan Kubec není tím pravým terčem. Snaží se obhájit slušné myslivce. A ohledně vestiček: Zvěř nestřílím, fotím. Vestička je značně nepohodlná....a že by zrazovala zvěř? Kdysi jsem za odměnu pracoval v lese....oranžové montérky. Mezi námi klidně procházela stáda vysoké, zvláště se jim líbil zvuk motorové pily. Nerušilo je ani jedoucí auto. Situace se však změnila, pokud auto zastavilo a vylezl z něj zelený mužíček.....;-)

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

24. 8. 2009 11:29
Re: Podle příspěvků soudím,

Na tom nezáleží, jestli se zvěř bojí oranžové nebo ne. Jde o princip omezování svobody jedněch ve prospěch druhých. A podle arogantního způsobu vyjadřování pana Kubce vůbec nepředpokládám, že mu jde o nějakou hrstku "slušných myslivců" jako spíše o privilegia papalášů, kteří si čas od času chtějí prásknout a ukázat tak svoji moc nejen lidem, ale i zvířatům.

A to, že svá nadpráva tihle lidé prosazují i mimo honitbu, na pozemcích, které jim nepatří, budí dojem, že výraz "slušný myslivec" má stejnou váhu jako "počestná prostitutka", "kulatý čtverec" nebo "čestný politik".

0 0
možnosti
PV

logo22

24. 8. 2009 9:25
Naopak

Navrhuji naopak, aby reflexní vesty nosili myslivci, nejvíce nechtěných obětí je právě mezi nimi. Viděl jsem vloni v zimě ve střední Francii na poli skupinu myslivců na honu, a nestačil se divit: všichni měli skutečně reflexní vesty !

Jinak souhlasím s autorkou: važme si toho, že můžeme volně do lesa, není to zdaleka běžné.

0 0
možnosti
ZV

Ochlupoun

24. 8. 2009 10:18
Re: Naopak

Ano, když člověk vleze do lesa a vidí všude papírky od bombónů, plastové lahve a hajzlpapír za každým keřem, tak se opravdu divím, že můžeme volně do lesa. Nejsem myslivec, ani majitel lesa ale snad bych hlasoval i o omezení vstupu do nestátních lesů, být majitele lesa a uklízet po prasatech bordel by mě pěkně sralo. (s prominutím...)

0 0
možnosti