Diskuse

Končí svoboda pohybu?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V současnosti působí nejvíce škod přemnožená černá zvěř (kanci). Pokud se našim myslivcům podaří jejich stav trochu zregulovat, pak by snad mohli mít nějaký drobnější požadavek. Také nevím, zda zákaz vstupu do lesů podaří obnovit stavy drobné zvěře, která je, zejména vinou zemědělské činnosti, téměř na vyhynutí.

Ono to spíš vypadá, že je záměrem, aby normální občan nemohl kontrolovat, co se v našich lesích děje. Zatím byly vesměs zásahy mysliveckých sdružení spíše katastrofální, např. likvidací přirozených predátorů.

Na druhou stranu je obrana prostá - všichni se staneme členy příslušeného mysliveckého sdružení, a bude.

R^

1 0
možnosti
DB

Není to tak jednoduché. Zejména v malých sdruženích žehrají mladí, že je staří mezi sebe nechtějí pouštět (staří zas oponují, že mladí tam chtějí dělat revoluci a ničemu nerozumí) a když si zažádá např. chatař, toho už mezi sebe nechtějí vůbec, pokud to ovšem není vlivná osobnost, kterou by mohli nějak využít.

1 0
možnosti
AN

Nejsem houbař, přesto že je strašně rád konzumuji. Ale to, aby mi někdo zakazoval vstup do lesa, zdroje kyslíku, místa, kde se organismus zregeneruje fyzicky i psychicky je nad mé chápání. Proč, když jde o "naši bezpečnost" v lesích nezakážou myslivcům a jiným honcům vstup do lesa se zbraní? Určitě by tímto zákazem omezili "právo" menší část lidí.!!!!!!

3 0
možnosti
RB

Protože jsem houbař, jsou lesy mým prostředím, do něhož vstupuji často mimo cesty. Takže by mne zajímalo, jak chce ministerstvo zajistit, abych byl informován, že do nějakého lesa nesmím vstoupit? Mám zkušenost, že i dnes chráněná území nejsou natolik označena, abych se o nich jakýmkoliv způsobem dověděl. (Mimochodem: Vím o několika chráněných územích v zájmu chráněných a vzácných živočichů, kteří však již dávno vyhynuli, ale území je "chráněno" dodnes.)

Ještě něco: Existuje institut lesní stráž. S jednou výhradou: Ani jediný lesní strážce neexistuje.

9 0
možnosti