Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hezky shrnuto. Jen z toho čiší, děláte to blbě = jste neschopní. Milá paní, v ČR je velmi malá zkušenost s přesídlováním z arabského světa. Od 2.sv. války se taková situace neřešila. Za komára jsme sice nějaké lidi z této oblasti vzali, ale byla železná opona a vysoké riziko dávky do zad. Tím pokus utéct pryč nebyl na pořadu dne.

Takže Gen21 se prostě učí a dělá chyby. Jednoznačná chyba byla závislost na jednom člověku znalém jazyka a ještě spjatém s oblastí. A je tam víc takových chyb. Ale prostě tady nikoho lepšího nemáme (viz akce tajných služeb v Libanonu). Dobré je, že stát do toho nevložil mnoho. Pouze úředníky a zdravotní pojištění. To jsou řádově tisíce korun, možná nízké desítky tisíc. Dostal za to potvrzení, že kvóty fungovat nebudou - čili nikdo z daňových poplatníků nebyl o nic okraden.

Otázkou zůstává co dál. Rozhodně to není o vyvozování odpovědnosti, ale o zpracování získaných zkušeností. A úpravě procesu výběru. Ale paušálně bych takový projekt nezatracoval. Schopnost cíleně vybírat a pomáhat je nejen morální, ale i pragmatická. Jen je potřeba správně vybrat...

0 2
možnosti

Pokud nebudou lidé zodpovídat za své činy, těžko se něco zlepší. Kdyby projektant postavil most a ten spadl, nestačí říct: "Sorry, jsem to nějak blbě spočítal:" Chápu, že v případě práce s lidmi je to značně obtížnější, ale při dalekosáhlém společenském dopadu, který takové akce mají, je třeba převzít zodpovědnost i za takové činy.

Pro mne je taková představa typu: "Tak jsme si pohráli, abycho se cítlili lépe a trochu jako N. Winton", nevyšlo to, nevadí, příště to bude lepší, nepřijatelné stanovisko.

7 0
možnosti

článek přinesl velmi kvalitní zhodnocení a to říkám jako křesťan....s čím však nemohu souhlasit jsou urážky a nadávky ve smyslu kolik nás to stálo... no podle infa na webu této organizace http://www.gen21.cz/nadacni_fond_generace_21_pribeh/#_Toc446336726 nás to nestálo nic. Vše bylo financováno z darů (největší sumu dala organizace z Anglie) né ze státních peněz.... takže urážky že si namastili kapsy jsou v tomto případě bezpředmětné...v kolonce náklady na platy je 0 takže nejspíše to dělali zdarma z přesvědčení .....jestli máte jiné důvěryhodné info, že stát do projektu vložil finance prosím o korektní info s odkazem děkuji...

0 0
možnosti

Nic takového jsem v článku o Generaci 21 nepsala a zdroj jejího financování je mi znám.

0 0
možnosti

Milá autorko a vsichni nize, kterí tak jasne víte co je spravne, ze "dobre ziveny" a "oblecneny" clovek si pomoc proste nezaslouzi...ze beztak jde o "iracke romy" a buh vi jestli krestany. Proc vas tolik irituje, ze jini za sve soukrome penize trebaze naivne chteli pomoci? Kolikpak z vas by si slo budovat novy zivot s celou rodinou se zářnou perspektivou kamsi na venkov na Vysocine? Kdyby byla valka zde a vas presidlili treba na cinsky venkov nesli byste take radsi do Sanghaje, na Taiwan nebo do Japonska? Nikoli nutne kvuli vyssi podpore, ale treba kvuli snazsimu uplatneni. Lidi, lidi...trochu soudnosti.Volate po odpovednosti za dobrou vuli? Je smutne ze vas ani trochu netrapi pritomnost té zlé a predsudků. Posluchejte mene Zemana. jo a nejsem zadnej dobrovolnik, aktivista ani vitac.

0 4
možnosti

Pane Hyliši, svět není černobílé místo, kde jsou ti hodní, kteří pomáhají a ti ostatní, zlí, kteří jsou určitě též méně inteligentní, poslouchají Zemana a kdo ví, co ještě pokleslého činí nebo si myslí.

Domnívám se, že při základním pohovoru s panem Battem a jeho syny mohlo toto, co se stalo, být již odhaleno v Iráku. Není potřeba vše až dekadentně omlouvat až ke sebezničení. Někdy je dobré zapnout i zdravý selský rozum. Ten vám pak napoví, jak vypadá člověk v nouzi, který má opravdový problém.

5 0
možnosti

Aha, takze oni (krestani) podle toho americko-kanadskeho duchovniho nepotrebuji ochranu.....8-o

1 0
možnosti

Ochranu od Evropy, řekl...

0 0
možnosti

Slova pana Batto o přemalovaném kravíně byla hypotetická. Redaktor Primy se ho ptal, jaké bydlení by odmítl. Od té reportáže už se na Primácké zprávy nedívám.

1 10
možnosti

Myslím, že je úplně zbytečné slovíčkařit, kdo tehdy zmotal nebo nezmotal překlad, do jaké míry to Prima zmanipulovala a co přesně pan Batto řekl, či bylo natočeno nadací dodatečně - tím se živila média i Hate Free dost dlouho.

Mmch vám asi uniklo podstatnější sdělení jeho syna po něm, kdy žehral na to, že všichni jejich příbuzní se mají na západě lépe.

Ale podstatné je základní sdělení, že již tehdy byli Battovi nespokojeni, dávali najevo, co jim vadí, nadace se to snažila napřed omluvit farníkům, pak ututlat a nyní se tváří, že netuší, proč Battovi odešli.

A ještě daleko podstatnější je otázka, proč takoví lidé vůbec přišli !Tohle mi přijde jako klíčová otázka a nejdůležitější věc.

20 0
možnosti

perfektní blog R^ vždycky když čtu něco o těch dobromilech tak si vzpomenu na návštěvu Havla v Bratislavě jak mu to slováci řekli jasně "dosť bolo Havla".... v tomto případě dosť bolo dobroserů a podobných parazitů

20 1
možnosti