Diskuse

Lékaři bez hranic - a nyní ještě bez skrupulí?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to sice velmi humánní pomáhat na různých misích, ale mělo by se nejdříve pomoci našim lidem, abychom nemuseli být léčeni zahraničními lékaři s jinými nám neznámými metodami a respektovat své poslání, svou přísahu, ke které se závazali. Jejich nároky na stále se zvyšující platy a výhrůžky "děkujeme odcházíme" se mi pranic nelíbí, také někteří nám to dávají najevo v ordinaci

3 2
možnosti

Dano ,oni mají na věc jiný názor než vy a vám se hned začne vkrádat myšlenka jací jsou to vychcánkové.Znamená to,že kdyby nic neřekli ,jsou pro vás gerojové?

4 4
možnosti

Ne, znamená to to, že by se neměli plést do politiky, protože oni vidí jen bezprostředně zachráněné životy, ale na důsledky svého počínání jsou povzneseni. A už vůbec ne metodou vydírání.

8 3
možnosti

Učitelé bez hranic by byli mnohem důležitější.

Většina Afriky nic nedělá,neprodukuje a jen plodí další generace lidí závislých na potravinové a zdravotní pomoci.

Je smutné, že čím více jich je zachráněno -tím více se jich není schopno uživit.

15 2
možnosti

J61a50n 49R49á95ž

17. 6. 2016 16:22

Mám kamaráda lékaře, který je teď v Jemenu a mírní následky humanitárního bombardování Saúdského letectva, které odnášejí především civilisté. Jsem přesvědčen, že se bude od politických prohlášení vůdců této organizace distancovat i s dalšími terénními lékaři.

P.S. Je to podobné, jako známý, který s naivními představami o organizaci s názvem Člověk v tísni se vydal jejím jménem pomahat. Když poznal zákulisí a skutečnou angažovanost pana Pánka, svou spolupráci ukončil a nevyjadřuje se o lidech kolem Pánka nijak lichotivě.

9 3
možnosti

To o tom Pánkovi by mne hodně zajímalo, kdybyste se chtěl rozepsat konkrétněji. :-)

4 0
možnosti